Projecten

WIN WIN - CULTURELE ZONDAGEN

ww_beeldmerk_staand

In Utrecht zijn steeds meer nieuwe ondernemers die zorgen voor een bereikbare, leefbare en gezonde stad. Tijdens Win-Win geven de slimme geesten achter deze inspirerende ondernemingen op vijf locaties presentaties en workshops.

INTERNATIONAAL STORYTELLING FESTIVAL AMSTERDAM

schermafbeelding-2016-11-11-om-15-18-57

Dit festival draait  om ontmoeting. De beste manier om elkaar te ontmoeten en te leren kennen is  door naar elkaars verhalen te luisteren. En daarvan te genieten. Om die ontmoeting tot een feest te maken, hebben we dit jaar weer een bijzonder programma samengesteld, met de Nederlandse en internationale top, mensen uit de buurt die hun eigen verhaal vertellen en heel veel talenten. Als we eenmaal met het aanraden van voorstellingen beginnen… kortom kijk zelf in het programma op onze website en kies uit welk verhaal jij wilt horen.

Al 9 jaar is M producties verantwoordelijk voor de technischeproductie van het openingsweekend van het Storytelling Festival. dit jaar in theater Oostblok, Amsterdam.

UITFEEST - CULTURELE ZONDAGEN

uf16_beeldmerk_staand_300dpi
Zondag 4 september was de start van het culturele seizoen in Utrecht. Meer dan 100 instellingen in de binnenstad en daarbuiten openden hun deuren en lieten alvast iets zien of horen van hun aanbod uit het komende seizoen. Daarnaast vonden er in de open lucht, op diverse plekken, tal van activiteiten en optredens plaats. Het is een bijzonder feestelijke en levendige (zon)dag geworden.

Mproducties produceert sinds 2012 het buitenprogramma van het Uitfeest.

URBAN CULTURE RUN UTRECHT

Urban Culture Run Utrecht

Op zondag 4 september 2016 vindt als kick-off van het Uitfeest de eerste editie van de Urban Culture Run Utrecht plaats. De Utrechtse binnenstad met zijn karakteristieke grachten en cultuurhistorische gebouwen vormen het decor voor deze bijzondere loopervaring van 8 km. Als deelnemer loop je langs en door unieke historische gebouwen, binnentuinen en hofjes. Het wordt zo op 4 september een unieke ontdekkingstocht van sportiviteit en cultuur. ’s Middags presenteert het Uitfeest de start van het culturele seizoen met een uitgebreid programma van diverse podiumkunsten, waarmee bezoekers kennis maken met het culturele aanbod van Utrecht.

BESTEMMING BEREIKT

BB_beeldmerk_liggend_300dpi

Tijdens Bestemming bereikt vertelden voormalige vluchtelingen hun verhaal. Bestemming bereikt is onderdeel van het landelijke oral history project Ongekend Bijzonder. In Park Transwijk organiseerden mensen uit Afghanistan, Syrië en Eritrea het Vliegerfeest. Hier kon jong en oud de fijne kneepjes van de vliegerkunst leren en een Afghaanse vlieger versieren. In de Verhalenparade vertelden diverse vluchtelingen wonend in Utrecht hun persoonlijke levensverhaal. Hoe was het voor hen om hun thuis te moeten achterlaten en hoe hebben zij een nieuw bestaan opgebouwd in Nederland? FOTODOK onderzocht in het Academiegebouwmet het programma Kijk! Een vluchteling! wat de invloed van fotografie op de beeldvorming van vluchtelingen is. Bij het Lentefeest Norooz kon je genieten van alle Oosterse pracht en praal. In het Griftpark kon je kijken naar verschillende dansvoorstellingen, een modeshow met traditionele Oosterse kostuums en tentoonstellingen met het thema 'lente'.

 

KIJKEN KIJKEN KOPEN - ALKMAAR

sm_-1

Op zondag 17 april vond de tweede Alkmaarse editie van 'Kijken, Kijken, Kopen' plaats. Theater, dans, singer-songwriters en bijzondere straatacts veranderden de binnenstad in één groot podium. Nietsvermoedende bezoekers keken verwonderd op bij het zien van bewegende etalagepoppen en gerichte bezoekers stonden klaar voor hun favoriete act. Meer dan 30 winkeliers deden mee aan de culturele koopzondag die ruim 10.000 bezoekers op de been bracht. Kijken, kijken kopen is een initiatief van Culturele Zondagen Utrecht. Onder de naam BLIKprojecten produceren Lode van Piggelen en Mattijn Boerkamp (Mproducties) deze dag ism TAQA Theater de Vest.

SCIENCE IN THE CITY

SITC_beeldmerk_liggend

De Universiteit Utrecht vierde dit jaar haar 380ste verjaardag en trakteerde de inwoners en bezoekers van Utrecht op … kennis! ! Op 3 april veranderde de binnenstad in één grote collegebank en kon je je eigen studie voor een dag samenstellen met minicolleges, presentaties en practica. Van Wolvenplein via het Janskerkhof en Domplein, naar het Ledig Erf: de locaties vormden samen de Weg van de WetenschapScience in the city dp

NK PODRACING - HOOG CATHARIJNE

nk-podracing-hoog-catharijne-utrecht

Op zondag 13 december vond het eerste NK Podracing plaats. In een afgesloten Hoog Catharijne organiseerden Mproducties dit evenement in opdracht van Hoog Catharijne. Publiek kon zich online aanmelden om dit spektakel bij te wonen.

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

cropped-uniting-lightstar-venividimultiplex-3-1.jpeg

Het Amsterdam Light Festival staat ieder jaar weer garant voor bijzondere licht kunstwerken in het Hart van Amsterdam. Mproducties begeleidt ieder jaar een aantal projecten in het realisatieproces.

INTERNATIONAAL STORYTELLING FESTIVAL AMSTERDAM

11903864_1058977240788481_8453351455770376304_n

Iedereen maakt één of meerdere bijzondere reizen in zijn leven, in zijn hoofd of fysiek. De één zijn wieg stond ver weg en hij of zij legde een lange weg af om hier een thuis te vinden. De ander werd hier geboren, maar voelde zich nooit thuis. Sommigen moesten vechten, anderen kregen het geluk in de schoot geworpen. Het festival draait dit jaar om deze verhalen.

De nationale en internationale verteltop is aanwezig: Shonaleigh Cumbers, Nick Hennessey, Rachel Rose Reid, Eric Borrias, Nancy Wiltink, Sahand Sahebdivani, Soufiane Moussouli, Raphael Rodan, het Amsterdams Andalusisch Orkest en vele anderen.

Al 8 jaar verzorgt Mproducties  het openingsweekend van het Storytelling festival op de NDSM-werf in Amsterdam, dit jaar vond het openingsweekend voor de derde maal plaats in PLLEK

ALLES KIDS - CULTURELE ZONDAGEN

alleskids_beeldmerk_staand_LR2Op 18 oktober 2015, de eerste zondag van de herfstvakantie, haalde cultureel Utrecht alles uit de kast voor Culturele Zondag Alles Kids en werd de stad omgebouwd tot een culturele proef- en speeltuin voor de hele familie. Er waren voorstellingen, workshops, rondleidingen, schminksessies, lezingen, proefjes en activiteiten waar kinderen zelf mee aan de slag konden.

Mproducties produceerde de buitenprogrammering van deze bijzondere dag. Het doolhof van kartonnen dozen was een van de hoogtepunten op het Domplein, maar ook het springkussenplein op Vredenburg was een groot succes.

JIJ BENT DE REGISSEUR - AUGMENTED REALITY PRODUCTIE - NEDERLANDS FILM FESTIVAL

Het Nederlads Film Festival staat naast het nieuwe Nederlandse Film aanbod ook altijd garant voor nieuwe technieken. Dit jaar was Hoog Catharijne de proefplek om kennis te maken met Augmented Reality. Mproducties produceerde in opdracht van het NFF dit project i.s.m. Tree-on Media.

Eén druk op de knop van de iPad, en er wordt een complete set om je heen gebouwd. Lampen klappen uit en springen aan, en je waant je direct in full control van de filmset waarin jij alle keuzes maakt. Vervolgens komen er twee acteurs in beeld, en bepaal jij wat ze moeten gaan doen. En dat zijn niet de minste, want Gijs Naber en Sigrid ten Napel.

UITFEEST - CULTURELE ZONDAGEN

uitfeest_beeldmerk_staand_HR2-websiteZondag 6 september was de start van het culturele seizoen in Utrecht. Meer dan 100 instellingen in de binnenstad en daarbuiten openden hun deuren en lieten alvast iets zien of horen van hun aanbod uit het komende seizoen. Daarnaast vonden er in de open lucht, op diverse plekken, tal van activiteiten en optredens plaats. Het is een bijzonder feestelijke en levendige (zon)dag geworden.

Mproducties produceert sinds 2012 het buitenprogramma van het Uitfeest.

TOURNEE DE LA MUSIQUE OP DE NEUDE

Too Many Zooz op Tournée de la Musique door jelmer de haas_0

De start van het grootste wielerevenement ter wereld vier je bij muziekfestival Tournée de la Musique. Met drie sfeervolle podia op de Neude, Janskerkhof en Domplein biedt het muziekfestival op vrijdagavond 3 en zaterdagavond 4 juli een divers muziekprogramma met nationale en internationale acts. Het muziekfestival is voor iedereen vrij toegankelijk en wordt georganiseerd door de vijf Utrechtse muziekpodia TivoliVredenburg, EKKO, De Helling, RASA en dB’s. Mproducties coördineerde de festiviteiten op de Neude

40-45 - CULTURELE ZONDAGEN

4045_beeldmerk_staand-website-1Op 5 mei 2015 is het zeventig jaar geleden dat Nederland bevrijd werd - de bevrijding van Utrecht volgde twee dagen later. Daarom stond Culturele Zondagen op zondag 3 mei uitgebreid stil bij wat deze intensieve oorlogsperiode voor de stad en haar inwoners betekend heeft. Mproducties was verantwoordelijk voor de locatie productie van de Maliebaan monologen.

KINGSDAY 2015 - NEUDE UTRECHT

11169942_876886715683439_6301799063815582299_n

Tijdens Koningsdag 2015 organiseerde Mproducties samen met de verenigde Horeca bedrijven op de Neude, het Kingsday 2015 evenement.